Home / Blog / Leef jij in angst of in vertrouwen?

Leef je in angst of in vertrouwen?

Wat een angstgedachtes komen er deze dagen bij mij op. Niet om Covid dit keer, maar om het presenteren van mijn nieuwe site, dit is evengoed ‘scary as hell’. Het liefst ren ik keihard weg en wil ik ronduit toegeven dat ik volledig faal! Liever falen dan mezelf en mijn site te presenteren. Want ik geef veel van mezelf, van mijn persoonlijkheid bloot en plaats het ook nog eens op het internet! ‘OMG’ schreeuwen mijn negatieve overtuigende stemmetjes tegelijk in mijn hoofd: ….iedereen heeft hier straks een mening over en die zal niet voor de poes zijn..

Mijn levensdoel is mensen helpen om een betere versie van zichzelf te maken. Dat is waarom ik mijzelf zichtbaar moet maken, mijzelf moet aanbieden om coach te willen zijn. Ik moet mijn angst voor presenteren op het genadeloze internet overwinnen. Ik vind dat vreselijk eng. Negatieve stemmen in mijn hoofd slaan ook genadeloos toe en maken mij en mijn passie volledig af. De negatieve opmerkingen die ik van personen in mijn omgeving mocht ontvangen, repeteren zich onophoudelijk in mijn hoofd. Toch ga ik je vertellen dat ik voornemens ben om mijn grote angst nu te overwinnen door het te gewoon te DOEN!

Want… er zíjn heel veel mensen en ervaringen die me waanzinnig motiveren, die juist heel positief zijn, over wie ik ben en wat ik doe en kan. Ik moet nu wel meer moeite doen om deze stemmen nu voluit te laten spreken, maar ik kan ze echt wel horen, als ik luister! Deze stemmen zijn er, ze geven me energie en een geluksgevoel. Dus zeg ik tegen mezelf: ‘GO! Leef je mooiste leven en laat zien wie je bent en wat je kunt. Laat maar komen wat er gaat komen! Ik wil niet leven vanuit angst, maar leven vanuit passie en vertrouwen’.

Dus lieve mensen hierbij presenteer ik mijn site, ik vind het leuk als je een kijke neemt en mocht je graag een aantekening of opmerking willen plaatsen weet dat ze meer dan welkom zijn!