Nieuwsgierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.


Ik ben Ingrid


Vanuit mijn praktijk MindsetKracht werk ik met veel bevlogenheid en innerlijke overtuiging aan mijn missie om jou beter in contact te brengen met wie jij in essentie bent. Jouw lichaam is je kompas en je gedachten zijn je kracht. Op deze manier vind jij de plek waaruit je vanuit liefde en vertrouwen een gelukkiger en vrijer leven kan leiden.Wie is Ingrid?

Ik heb gedurende mijn privé en werkzame leven een methode ontwikkeld om mensen anders te doorgronden. Voor mij werd zichtbaar dat er veel meer taal achter de woorden van de mensen zit, dat er meer beweging achter het gedrag van mensen te zien is. Er schuilt meer in de mensen omdat ze onderdeel uitmaken van een familiesysteem.

Via opleidingen als NLP-coach, Neuro Linguïstisch Programmeren, leerde ik de wereld van taal, gedragsmodellen en patronen verder uitdiepen. Door deze opleiding ging er een wereld voor me open om via nieuwe taal en nieuw bewustzijn, meer bewuster gedrag te kunnen bewerkstelligen.

In de bijna twaalf jaar die ik als doktersassistente – poliassistente onder andere in spreekkamers van een ziekenhuis heb doorgebracht, heb ik de taal en gedrag tussen dokters en hun patiënten vele uren kunnen observeren. Ik ontwikkelde luister- en kijktechnieken zo leerde ik mezelf dieper te luisteren en te kijken naar wat de doktersen patiënten écht zeggen. Verborgen onder de zichtbare gebaren en hoorbare taalligt een onbewuste lichaamstaal, oogbewegingen en gebruik van kernwoorden, die samen zoveel meer duidden dan waar men zich bewust van is.

De observaties leerden mij dat de buitenkant van de mens lang niet altijd congruent is met de binnenkant.

Hoe de onbewuste programmering in je onbewuste mechanisme een blauwdruk heeft gemaakt van wie je bent en wat je doet heeft alles te maken met wat je hebt meegemaakt in je eigenleven. De gebeurtenissen die je ouders en/of grootouders hebben meegemaakt en waar jij via je geboorte een soort van automatische ontvanger van bent geworden, kunnen ook onbewust van invloed zijn De bewuste en onbewuste referentiekaders van je leven zijn dus voor een deel al voor je geboorte, tijdens de geboorte en in de vele kinderjaren waarin je heel veel aanneemt van je ouder als een soort programmering van je reactievermogen in je ontstaan. Jouw reactiemechanisme is grotendeels geërfd vanuit datgene dat je ouders hebben meegemaakt en is derhalve niet altijd handig voor jou in het hier en nu. Het vertroebelt je adequate handelen en is niet altijd effectief bij het verwerken van impactvolle momenten in je leven. Je kunt daardoor vastlopen alsof je in een looping leeft mogelijk voel je een leegte en heb geen grip op je eigen leven.

Ik stel je door mijn coaching in staat om deze diepere en voor velen volkomen onbewuste processen of mechanismes in jou te leren kennen, te herkennen, te begrijpen en ernaar te handelen. Ik leer je vanuit bewustwording betere grip op jouw leven te krijgen en jezelf beter te kennen, lief te hebben en vanuit daar een fijner leven te leiden. Er komt meer rust in relaties en je wordt daadkrachtiger in je maatschappelijk optreden.

Mensen zeggen wel eens “Ingrid jij stelt belangrijke vragen, daardoor moet ik op zoek naar de antwoorden in mezelf”. Goede antwoorden kun je vinden door goede vragen te stellen die mogelijk nog niet zijn gesteld. De antwoorden zijn echter allang in je aanwezig en samen met jou filter ik ze naar de oppervlakte waar ze gezien en gevoeld kunnen worden.

Gelukkig leidden mijn leraren me voor het verwerken van mijn eigen stukken terug naar mijn ouders, grootouders, ons familiesysteem en vanuit daar naar het thuis in mezelf. Onderweg ontdekte ik de verhalen in mijn familiegeschiedenis, die me uiteindelijk rust en vrede schonken. Ik wist de plek te vinden, mijn plek in het leven. Bijzonder genoeg ging het leven vanaf dat moment me beter af, er kwamen prachtige mogelijkheden en uitnodigingen op mijn pad. Daar waar ik vroeger zou hebben gedacht dat kan ik niet, daar neem ik nu liefdevol aan deel en doe de dingen vanuit mijn persoonlijke waarden en normen. Het geeft me daadkracht en verbinding met alles het leven te bieden heeft.

Mijn naam is Ingrid, moeder van drie prachtige dochters Brechtje Puck en Femke, echtgenote van mijn lieve man Guus, familielid van prachtige families, tevreden volwassen kind van mijn ouders, vriendin van mijn vrienden en vooral gepassioneerd coach in systemisch werk.

Uit grote dankbaarheid en vanwege mijn nieuwe gevonden gevoel van vrijheid werd het mijn missie om anderen te helpen bij het vinden van de vrijheid in zichzelf.

Uiteindelijk is heling innerlijk werk.


Warme groet,

Ingrid


Dit zeggen anderen...

Anoniem, 54 jaar

Ingrid heb ik ervaren als een open, warme en bevlogen vrouw. Tijdens de systemische coaching die ik mocht meemaken heb ik gemerkt dat ze veel kennis heeft. Bovendien kan ze deze kennis duidelijk overbrengen. Ik heb inzichten gekregen die ik mijn verdere leven mee kan nemen, zodat ik zelf een lichter en vrijer gevoel ervaar, maar belangrijker, ik kan met nieuwe inzichten mijn kinderen meer kind laten zijn zodat ook zij meer in hun kracht komen. 

Anoniem, 45 jaar

Ik heb Ingrid leren kennen als een eerlijk, lief en puur mens die oprecht geïnteresseerd is in de ander. Zij ziet als geen ander de mens achter de mens en is in staat om je te spiegelen op een manier die bij je past. Ze coacht mij dan ook niet voor niets. Ik gun iedereen zo’n coach!

Anoniem, 19 jaar

Ik heb mezelf, mede door de coachingssessies van Ingrid, als mens enorm ontwikkeld. Zo ben ik, nadat ik de eerste keer gezakt was voor mijn praktijkexamen, naar Ingrid geweest om sterker in mijn schoenen te staan tijdens mijn examen en ben uiteindelijk mede hierdoor de keer hierna geslaagd. Ingrid laat jou vooral aan het woord en stelt op het juiste moment de juiste vragen om tot inzicht van jouw situatie te komen. Ik merk dat ze me begrijpt en dat geeft een fijn gevoel. Ik voel me na een sessie dan ook enorm opgelucht en kan weer tot mezelf komen.

Anoniem, 24 jaar

Je merkt aan Ingrid dat ze met plezier en vanuit haar hart dit vak uitoefent. Ze straalt een energie uit wat mij persoonlijk rustig maakt en waardoor ik dichter bij mijn gevoel kan komen en durf te komen. Tijdens onze sessies leert Ingrid mij hoe ik (de herkomst van) mijn gevoelens beter kan begrijpen. Dit doet ze onder andere door het uittekenen en uitleggen van de familie dynamieken; iets heel nieuws voor mij, maar erg interessant! Ook geeft ze mij handvatten waarmee ik beter leer om te gaan met mijn uitdagingen. Elke keer weer vind ik het een beetje spannend, maar ik ga vaak erg opgelucht weer naar huis!