Nieuwschierig geworden? Laten we persoonlijk contact maken.


Overgewicht, zit je vel niet meer lekker?

Wat goed dat je hebt doorgeklikt! Want er moet me iets van het hart. Ik was 20 kilo te zwaar jaren lang! Van alles geprobeerd, maar ik jo-jo-de er flink op los. Ik ben er achter gekomen dat de energie die jij in je draagt in de vorm van emotie, pijn of blokkades voor heel veel extra kilo’s zorgen. Succesvol afvallen doe je niet met diëten, die zijn zinloos op de langere termijn, afvallen doe je duurzaam en heel effectief door bewustwording van je lichaam te krijgen. Bewustwording van de onbewuste processen die zich in je lichaam en geest afspelen en waar je heel dik van kunt worden, zonder echt veel te eten.

Je eet- en drinkbehoeftes van jouw lijf worden veelal aangestuurd door jouw emoties. In je darmen zitten cellen die samen met je hersenen je emoties screenen. Dit verklaart waarom je soms in een droevige of energie loze bui een (snelle) eetbehoefte hebt aan suikers of vetten. Emoties zijn er altijd. Ze reguleren je staat van zijn. Disbalans in je emoties wil het lichaam liever niet.  Je lichaam wil van nature balans, in alles. Jouw lichaam is een zelf herstellend systeem. Net als met een snijwond, treedt er een systeem op dat het bloeden stopt en je huid weer heelt. Zo ook bij negatieve emoties.  Bij verdriet of tekort aan energie gaat jouw lichaam verlangen naar een compensatie. Dit is er in vorm van geluksstofjes (serotinine en oxytocine). In onze darmen zitten de stimulatoren die deze stofjes laten aanmaken. Heel ingenieus! Je Darmen reguleren en geven je hersens een seintje dat er suiker en vetten aangevuld moeten worden. En dat weerstaan we niet makkelijk!  We slaan toe in chocola, snoep, chips of als we ècht gevoelens moeten verzachten dan pakken we graag naar een glaasje alcohol etc.. Heerlijk zeggen de darmen en je hersenen. We maken nu een hele horde aan gelukstoffen aan! Maar wat een tegenvaller voor je gezondheid en je kilo’s vliegen er bij op. Het is helemaal niet gezond de lijf wordt aangevallen door zeer ongezond eten en je voelt je weer traag en energieloos. We worden hier weer vreselijk verdrietig van en de cirkel is rond en jij blijft er maar in meedraaien!

Dus dames ( of heren) dit is waarom je niet moet diëten, maar dat je beter kunt kijken naar je emotionele status. Ga eens op een innerlijke reis en ontdek hoe jij wellicht als jong kind of jong volwassene situaties een betekenis hebt gegeven waardoor het een waarde heeft gekregen voor jou die jou niet ten goede komt. Zoek de antwoorden in jezelf samen met mindsetkracht en het kan zo maar zijn dat je heel makkelijk kilo’s aan overgewicht makkelijk en snel kwijt raakt.

Liefs, Ingrid!