Home / Blog / Voelen, hoe doe je dat?

Voelen, hoe doe je dat?

Voelen is meer dan een zacht vachtje aaien van een huisdier of een heerlijke trui. Voelen is meer dan een arm om je heen voelen. Natuurlijk is dit ook een hele fijne manier van voelen. Maar jezelf voelen is helend! De mooiste plek om jezelf te voelen is in de natuur.

Als ik schrijf dat jezelf voelen helend is, dan gaan veel mensen met hun hoofd in weerstand. Overtuigingen die zijn aangeleerd of die je jezelf hebt aangeleerd, dat voelen alles behalve helend is, willen je tegenhouden om te voelen. Want als ik voel wat er nu gaande is, wordt ik alleen maar verdrietig. Veel mensen duwen daarom het gevoel liever weg, omdat ze bang zijn hier met hun pijn in aanraking te komen. In deze overtuiging is het alles behalve helend.  

Om te willen voelen zal onze mind het willen begrijpen en verklaren met ons verstand of zelfs wetenschappelijke bevestigd zien. Daarmee zeg je eigenlijk: als mijn hoofd het niet begrijpt is het er niet. Ga dan eens bewust een wandeling maken in de natuur en observeer de vogels en de beestjes die nog nooit naar school zijn gegaan, hoe kan het dan dat zij alles op hun gevoel doen, en dat dit al eeuwenlang heel goed werkt? Wij geëvolueerde mensen zijn vergeten dat ook wij heel goed kunnen voelen. Helaas lopen de mensen veelal rond als een wandelend hoofd, het lichaam ontbreekt in figuurlijke zin. Het voelen is ons vergaan, dat maakt dat mensen in burn-out situaties komen te zitten. Luister vooral niet naar je lijf, ‘nee nee, gewoon doorgaan’, zegt het hoofd.  Jij kunt jouw lichaam voelen, je voelt letterlijk jouw energie, jouw dynamische energie, jouw frequentie. Alles heeft een trilling, alles heeft een frequentie zo ook emoties.Er zijn hoge en lage frequenties. Vreugdevolle emotie brengen hoge frequenties met zich mee, lage frequenties zijn de trillingen die negatieve energie laten voelen. Hoe lager de frequentie, hoe letterlijk vaster de energie is. Al heel lang kennen we de uitspraak dat we een blok op de maag voelen. Dit is het vasthouden van de negatieve emotie in jouw maag. Hier voel je hoe zwaar negatieve energie voelt.

Hoe kan ‘voelen’ dan helend zijn? Door er met je gedachten naar toe te gaan en waar te nemen dat er iets in je maag gaande is. Herken de energie en èrken dat het jouw lichaam is wat je iets wil laten voelen. Laat dit toe, accepteer dat het er is. Durf er ook naar te kijken en jezelf af te vragen, wat maakt nou dat ik mijn maag zo voel? Er komen mooie antwoorden, zeker weten!

Voelen en accepteren van wat er in jouw lichaam gebeurd verminderd direct weerstand. Door acceptatie haal je een blokkade weg in je energiestroming. Jezelf voelen, jezelf in contact brengen met je lichaam, en met je gedachten. Hier naar toe durven te gaan en rustige diepe ademhalingen te doen… het levert je bevrijding op van negatieve emoties. Het afnemen van negatieve emoties zorgt voor toename van de energiefrequentie. We brengen onszelf naar een hoger, helend niveau.

Ik hoor heel vaak na een coaching; ‘ ik ben zo opgelucht, ik voel me rustiger’. Ik zeg dan vaak, dank jezelf dat je open bent gaan staan om te willen voelen. Je heelt jezelf er mee.


Liefs,

Ingrid
Mindsetkracht